Završetak projekta „Vodeni vrtić 2“ 2017.

U četvrtak, 25. svibnja 2017. na našim bazenima „Lenije“ završio je projekt „Vodeni vrtić 2“ 2017. namijenjen djeci vrtićkog i predškolskog uzrasta od 4 do 7 godina.

Nositelj projekta je Periska d.o.o. za športsko-rekreacijske aktivnosti, dok je provoditelj projekta Vinkovački plivački klub. Partneri su jedinice lokalne samouprave koje su pomogle u realizaciji projekta i sufinancirale dio ulaznica za polaznike – Općine Andrijaševci, Cerna i Stari Jankovci.

U projektu je sudjelovalo preko 130 polaznika iz 9 vrtića s područja Vukovarsko srijemske županije – iz Vinkovaca: DV Bajka, DV Medenjak, DV Kolijevka, KDV Eden i DV Kosjenka, te DV Kosjenka iz Cerne, DI Maki iz Andrijaševaca, DV Krijesnica iz Starih Jankovaca i DV Vukovar II iz Vukovara.

„Vodeni vrtić 2“ je nastavak projekta „Vodeni vrtić 1“ te predstavlja korak više u obuci plivanja. Projekt je započeo s provedbom 24. travnja 2017.. Cilj projekta je bio da se polaznici kroz 12 školskih sati oslobode straha od vode i savladaju osnovne elemente obuke plivanja na kreativan i njima zabavan način. Polaznici su u pratnji odgajateljica iz vrtića putovali na bazene 6 puta, a obuka je trajala po 2 školska sata. Posljednji sat obuke je bio predviđen za testiranje usvojenog znanja i svečanu dodjelu diploma na koju su bili pozvani i roditelji.

Na jesen 2017. godine planira se provesti projekt „Vodeni vrtić 1“ koji predstavlja uvod u obuku plivanja. Svi zainteresirani za detalje o novom projektu informacije će dobiti na vrijeme.