Završetak projekta „Naučimo plivati – škola plivanja“ 2017.

U srijedu, 21. lipnja 2017. godine na našim bazenima „Lenije“ održana je posljednja završnica projekta obuke neplivača i usavršavanja plivanja pod nazivom „Naučimo plivati – škola plivanja“ 2017.

Projekt se provodio šestu godinu za redom, a namijenjen je svim učenicima osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. Glavni pokrovitelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija preko Upravnog odjela za obrazovanje i šport. Općine i gradovi su najvećim dijelom sufinancirali troškove prijevoza, dok su ostatak pokrivali roditelji polaznika.

Projekt je s provedbom započeo 25. veljače 2017. godine, a završio je 21. lipnja 2017. godine. Zbog velikog broja prijavljenih polaznika, projekt se provodio u dva ciklusa. U prvom ciklusu sudjelovalo je više od 670 polaznika iz 21 osnovne i 10 područnih škola, dok je u drugom ciklusu sudjelovalo više od 460 polaznika iz 14 osnovnih i 13 područnih škola. Ukupno je u projektu sudjelovalo više od 1130 polaznika iz 35 osnovnih i 23 područne škole s područja cijele Vukovarsko-srijemske županije.

Program sadrži 16 školskih sati obuke, a provodio se kroz 8 organiziranih dolazaka. Svaki dolazak polaznici su prolazili kroz obuku u trajanju od 2 školska sata, odnosno 90 minuta. Program se provodio prema plivačkom programu Vinkovačkog plivačkog kluba „Plan i program obuke neplivača za djecu od 6 do 14 godina“. Prijevoz i obuka su se odvijali radnim danima i subotama u suprotnim smjenama od nastave, a polaznici su putovali u pratnji učitelja iz škole prosječno jednom tjedno. Posljednji sat obuke je bio predviđen za testiranje usvojenog znanja i svečanu dodjelu diploma na koju su bili pozvani i roditelji.
Cilj projekta je bilo povećanje sigurnosti polaznika u vodi i podizanje razine kvalitete života uz visoki stupanj zadovoljstva polaznika.