OSMA ETAPA PROGRAMA “SIGURNOST NA VODI”

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, na natječaju Hrvatskog Crvenog križa,  osiguralo je sredstva za sufinanciranje osme etape programa privikavanja na vodu “Sigurnost na vodi”. Tim povodom danas je održana i tiskovna konferencija.

Program su predstavili zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Gabrijel Šokičić te predstavnici provedbenih partnera: Dječjeg vrtića Vinkovci, Katoličkih dječjih vrtića Eden, Vinkovačkog plivačkog kluba, Periske d.o.o.  i Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.
Ciljna skupina programa su polaznici završne godine vrtića,  djeca u dobi od 5 do 7 godina, ukupno njih 200. Ciljevi programa su upoznati djecu s vodom kao medijem, osloboditi ih straha od vode, naučiti ih osnovama tehnika plivanja i ronjenja, te tehnikama disanja kod plivanja. U programu će sudjelovati  djeca iz Dječjeg vrtića Vinkovci: “Pčelica”, “Budućnost”, “Vladimir Nazor”, “Stribor”, “Naša radost” i “Lenije” i Katoličkih dječjih vrtića “Eden” i “Srce Marijino”.
Program će na bazenima provesti iskusni treneri, članovi Vinkovačkog plivačkog kluba, koji su osmislili djeci prilagođen i zanimljiv desetsatni program.
Siguran prijevoz djece od vrtića do bazena i nazad bit će  izvršen autobusima vinkovačkog “Poleta” koji ima licencu za prijevoz djece vrtićkog uzrasta, a uz svaku grupu djece iz vrtića bit će i njihove odgajateljice.