ZAVRŠETAK PROVEDBE PROJEKTA „VINKOVCI ZA PLIVANJE“ ŠK. GOD. 2018./19.

U četvrtak, 31. siječnja na bazenima „Lenije“ završena je provedba projekta „Vinkovci za plivanje“, za školsku godinu 2018./19. Projekt je bio namijenjen učenicima 3. razreda osnovnih škola s područja grada Vinkovaca, a u njemu je sudjelovalo 394 polaznika iz 7 osnovnih škola – Antun Gustav Matoš,  Bartol Kašić,  Josip Kozarac,  Ivan Goran Kovačić,  Vladimir Nazor,  Ivan Mažuranić i  Nikola Tesla.

Tim povodom održana je tiskovna konferencija na kojoj su govorili Gabrijel Šokičić, zamjenik gradonačelnika Vinkovaca, Andrea Vinković, v.d. pročelnika upravnog odjela društvenih djelatnosti, Željko Ilić, direktor Periske d.o.o., Marko Lončar, voditelj projekta “Vinkovci za plivanje” i Zvonimir Pinter, trener u Vinkovačkom plivačkom klubu.

“Učenici trećih razreda naučili su neke nove tehnike i približili se vodi. To nam je jedan od ciljeva, da sva naša djeca, kako kroz obuku u vrtićkoj i u osnovnoškolskoj dobi nauče plivati i da im voda postane prijatelj, a ne da se vode boje”, naglasio je Gabrijel Šokičić.

Glavni pokrovitelj projekta, Grad Vinkovci je svim polaznicima projekta omogućio sudjelovanje bez naknade.

Program sadrži 16 školskih sati obuke a provodio se kroz 8 organiziranih dolazaka u trajanju od 2 školska sata. Program se provodio prema plivačkom programu Vinkovačkog plivačkog kluba „Plan i program obuke neplivača za djecu od 6 do 14 godina“. Provedeno je 526 sati obuke.
Obuka se provodila u sklopu nastave tako da su polaznici na bazen dolazili u pratnji učiteljica. Kako bi im olakšali dolazak, organiziran je prijevoz autobusima gradske tvrtke Polet d.o.o.  Za potrebe projekta izvršene su 64 prijevozne ture.

Raduje nas izuzetno dobra prihvaćenost, zadovoljstvo i dobri rezultati polaznika, koji su kroz kreativan i zabavan način obuke savladali početne elemente plivanja i/ili unaprijedili svoje plivačke vještine.
Vjerujemo da smo provođenjem ovog projekta svi zajedno pridonijeli sigurnosti, zdravlju i zadovoljstvu naše djece!